5 milioane de lei în plus pentru lucrările începute pe raza municipiului Târgu Jiu, ca urmare a creşterii salariului minim în construcţii

0
305

Creşterea salariului minim în construcţii de la 1.900 la 3.000 de lei a afectat toate valorile financiare pentru lucrările aflate în derulare pe raza municipiului Târgu Jiu. Firmele de construcţii care au câştigat contracte pentru modernizarea infrastructurii în oraş au transmis municipalităţii că este nevoie de o rectualizare a datelor financiare, pentru că altfel vor ieşi în pierdere. Măsura majorării salariului a fost decisă de către Guvern pentru a stimula sectorul construcţiilor în ţara noastră.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că la ultima şedinţă a Consiliului Local au fost modificaţi indicatorii financiari, în baza actului normativ privind creşterea salariului minim în construcţii. Acest lucru a generat majorarea manoperei la constructori. Per ansambll este nevoie de peste 5 milioane de lei de la bugetul local pentru a acoperi creşterea preţului la manoperă.

Vox 4 Marcel Romanescu

Primarul din Târgu Jiu a mai spus că Guvernul a greşit când a luat măsura respectivă, fără ca autorităţile locale şi constructorii să se pregătească. Autorităţile locale au fost prinse pe picior greşit de măsura guvernului. Aceasta ajută lucrătorii prin creşterea salariului, dar îngreunează activitatea autorităţilor şi a agenţilor economici.

Vox 5 Marcel Romanescu