0
577

Tichete de Crăciun pentru familiile nevoiașe din Târgu-Jiu

 

Târgujineii cu venituri reduse vor primi, și anul acesta în preajma sărbătorilor de iarnă, tichete sociale cu ajutorul cărora să-și poată cumpăra alimentele necesare pentru masa de Crăciun și Anul Nou. Peste 700 de tichete vor fi distribuite până la jumătatea acestei lui prin intermediul Direcției Publice de Protecție Socială. Valoarea unui tichet este de 30 de lei și se acordă pentru fiecare membru al familiei. Potrivit Alinei Toader, directorul Direcției Publice de Protecție Socială Târgu-Jiu, beneficiarii își vor putea ridica tichetele sociale începând cu data de 11 Decembrie de la sediul instituției.

Pentru a intra în posesia tichetelor sociale de sărbători, beneficiarii trebuie să îndeplineacă, însă anumite condiții. Astfel, familiile ale căror venituri depășeșc  suma de 300 de lei pe membru de familie și care au mașini mai noi de 10 ani nu vor beneficia de acestea, mai spune Alina Toader, directorul Direcției de Protecție Socială din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Primăria Târgu Jiu a alocat suma de 63.000 de lei pentru acordarea tichetelor de Crăciun. Autoritățile locale vor ca începând de anul viitor să poată beneficia de tichete sociale mai multe familii din muncipiu. În acest sens, dacă bugetul va permite se va mări limita de venit în care trebuie să se încadreze cei care vor să primească ajutoarele  și care în prezent este de 300 de lei.