30 de şcoli din Gorj nu au autorizaţie de securitate la incendiu şi 2% nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare

0
592

Autorităţile locale şi judeţene, precum şi şefii instituţiilor cu atribuţii de verificare şi control s-au reunit astăzi la Prefectura Gorj pentru a discuta pe marginea începerii anului şcolar. La şedinţa condusă de prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, au fost prezenţi şefii poliţiei, ai jandarmeriei, precum şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Din datele prezentate de factorii responsabili, a rezultat că 30 de unităţile de învăţământ nu au autorizaţie din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în ceea ce priveşte siguranţa la incendiu. Augustin Malacu, șeful ISU Gorj.

Vox Augustin Malacu

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a declarat că, la nivel local, trebuie luate toate măsurile necesare, astfel încât să nu fie probleme la începerea şcolii. Se vor avea în vedere inclusiv măsuri pentru îmbunătăţirea traficului rutier. Prefectul a precizat că au fost finalizate controalele în şcoli şi va fi întocmit un raport cu ceea ce s-a constatat în urma verificărilor.

Vox 1 Ciprian Florescu

Ca și în anii trecuți, autoritățile susțin că, odată cu începerea noului an școlar, cele mai multe probleme ar putea fi generate de traficul rutier, care, în special, în municipiul Târgu Jiu, va deveni extreme de aglomerat. Este și motivul pentru care prefectul județului Gorj, Ciprian Florescu le-a cerut șefilor de la Poliția Rutieră să găsească soluţii pentru descongestionarea traficului rutier în municipiu.

Vox 2 Ciprian Florescu

La rândul său, primarul din Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, afirmă că la nivel de municipiu vor  fi luate măsuri în această privință.

Vox 3 Marcel Romanescu

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Gorj, în prezent, un procent de doar 2% dintre unitățile de învățământ din județ nu au autorizatie sanitară de funcționare, fiind vorba despre școlile care se află în proces de modernizare.