Șefii de deconcentrate, dezinteresați de convocările prefectului Ciprian Florescu

0
549

A devenit o practică în ultima perioadă pentru unii dintre șefii de instituții deconcentrate să lipsească de la ședințele în care trebuie să își prezinte rapoartele de activitate. Deși în mod normal aceștia ar trebui să trimită o informare către prefectul județului prin care să justifice absența de la ședințele de Colegiu Prefectural, șefii de instituții nu se sfiesc să lipsească fără să anunțe în prealabil.

De departe, cel care și-a făcut un obicei din a nu participa la această întrunire a prefectului cu șefii de deconcentrate este Marius Boeriu, șeful Direcției de Sănătate Publică Gorj, care, în ultima perioadă stă mai mult prin concedii medicale sau de odihnă. La fel s-a întâmplat și astăzi, la ședințe de Colegiu Prfectural participând în locul acestuia, directorul adjunct, Elena Sfârlează.

Ciprian Florescu, prefectul județului Gorj s-a arătat deranjat de acest lucru și i-a solicitat adjunctului să-i transmită lui Boeriu ca de acum inainte să trimită o informare către Instituția Prefectului prin care să justifice absența de la ședințe.

Un alt șef de instituție care lipsește frecvent de la ședințele Colegiului Prefectural este Pompiliu Ciolacu, directorul  Direcției de Cultură Gorj. Slaba implicare pe care acesta o are în cadrul direcției, a determinat Instituția Prefectului să trimită inclusiv Corpul de Control la direcția condusă de Ciolacu, ocazie cu care au fost descoperite o serie de deficiențe. De la ședința Colegiului Prefectural de astăzi au lipsit și Ion Călinoiu, fost șef la Consiliul Județean al prefectului Ciprian Florescu, în prezent director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, dar și Ion Ișfan, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.