26 de gorjeni selectați la Bursa Locurilor de muncă pentru Scoția

0
796
Tineri absolventi consulta listele cu posturi disponibile, inainte de a intra la Bursa Locurilor de Munca pentru Absolventi, organizata de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti (AMOFM), in Bucuresti, vineri, 25 septembrie 2009.

Agenția Județeană pentru Ocuparea forței de Muncă Gorj a organizat astăzi bursa locuirlor de muncă pentru Scoția. Mai mulți reprezentanți ai angajatorului din Marea Britanie au venit astăzi la Târgu Jiu și au stat de vorbă cu cei care vor să lucreze peste hotare. Aceștia au nevoie de 100 de persoane pentru cules de căpșuni, mure și zmeură. Doar 26 de gorjeni au mers astăzi la bursă și au discutat cu angajatorul.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, prin servicul de ocupare EURES, oferă 100 de locuri pentru munca sezonieră în agricultură, pentru culegători de căpșuni, mure și zmeură, în Scoția, Marea Britanie. Reprezentanți ai angajatorului au  organizat astăzi  o selecție de personal  la Târgu Jiu. 26 de persoane s-au arătat interesate să meargă să muncească în străinătate. Munca se va desfășura in sere, tuneluri, aproximativ 7 ore pe zi in functie de comenzi si de vreme, 5-6 zile pe saptămână. Pentru a putea fi angajați, aplicanții trebuie să aibă dexteritate in culesul fructelor fără a le vătăma, condiție fizică pentru lucrul in seră, rapiditate, motivație dar și experiență.

Cunoașterea limbii engleze constituie avantaj, dar nu este obligatorie. Salariul oferit este de aprox 7.50 lire brut pe oră, in funcție de cantitatea culeasă. Angajatorul asigură cazare in caravane de 4-5 persoane care costa 42 lire/saptămână. Contractele de muncă se încheie pe  o perioada de trei luni.

Și cum angajatorul nu a reușit să completeze toate locurile, termenul limită până la care se pot face înscrieri afost prelungită până la finele lunii aprilie.