200 de copaci vor fi plantaţi în jurul depozitului de gunoi de la Bârseşti

1
397

Rotary Club Târgu Jiu va planta sâmbătă 3 noiembrie, de la ora 10,00, un număr de   200 de copaci în jurul gropii de gunoi a orașului Târgu Jiu, la Bârseşti. Locuitorii oraşului sunt invitaţi să se alăture iniţiativei organizaţiei respective, mai ales că în zona Bârseşti este nevoie urgentă de o perdea de arbori care să separe depozitul ecologic de gunoi de restul gospodăriilor, în special de pe strada Slobozia, situată în localitatea componentă Bârseşti.

Potrivit lui Nicolae Goanţă, reprezentant al Clubului Rotary Târgu Jiu, la acţiune sunt aşteptate peste 150 de persoane. Din cauză că solul este mâlos au fost aleşi arbori din esenţa cer. La acțiune vor participa și elevi de la şcolile din oraş. De asemenea, reprezentanții Clubului Rotary intenționează ca până la finalul anului să planteze  în curtea fiecărei şcoli din Târgu Jiu câte un stejar, ca simbol al Centenarului.

Vox Nicolae Goanță

Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a precizat că primăria susţine iniţiativa Clubului Rotary, mai ales că perdeaua vegetală este măsura potrivită pentru ecologizarea zonei. Conform lui Adrian Tudor va trebui, însă realizat un parteneriat pe viitor cu societatea Polaris pentru a diminua mirosul de gunoi.

Vox Adrian Tudor

Lipsa unei perdele de arbori care să limiteze efectele poluării de la groapa de gunoi a oraşului Târgu Jiu şi a judeţului Gorj reprezintă de ani de zile principala nemulţumire a locuitorilor din zonă. Aceştia au depus zeci de sesizări la Primăria Târgu Jiu, Agenţia pentru Protecţia Mediului şi la Garda de Mediu. Cu toate acestea, nu s-a investit vreun leu în îmbunătăţirea condiţiilor de mediu, iar problema s-a agravat în timp. În special vara, mirosul care ajunge de la depozit la gospodăriile de pe strada Slobozia este greu de suportat.

De asemenea, zeci de câini se află în împrejurimi atraşi de resturile de gunoi. Şi sute de ciori din Parcul Central pe care autorităţile nu le pot elimina şi-au găsit o sursă de hrană la depozitul de la Bârseşti, de pe Dealul Calului.