De astăzi, s-a redechis circulația pe podul de la Turcinești

0
243

Circulația rutieră și pietonală a fost reluată în această dimineață pe podul de la Turcinești. Reprezentanții Consiliului Județean Gorj, dar și autoritățile din Turcinești au mers în această dimineață la ora 7.00 la fața locului pentru a se asigura că acesta a fost redat circulației în bune condiții. Accesul pe pod se face, însă cu o limită de tonaj de maximum 5 tone pentru autovehicule și nu de 3,5 tone cât se stabilise inițial, astfel încât să poată circula pe pod și microbuzele. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj a precizat că muncitorii continuă lucrările la podul de la Turcinești, termenul de finalizarea a acestora fiind sfârșitul lunii noiembrie. Este vorba despre lucrări care vizează albia râului Jiu, respectiv montarea parapeților de sprijin pentru stabilizarea celor două maluri.

Primii cetățeni care au circulat în această dimineață pentru prima dată după șase luni pe podul de la Turcinești s-au declarat mulțumiți de calitatea lucrării.

De departe, cei mai mulțumiți au fost, însă conducătorii auto pentru care a fost până acum un chin să aleagă alte variante mai lungi cu zeci de kilometri, din cauza avarierii podului.

Podul de la Turcineşti a fost închis circulației pe 16 aprilie, după ce doi piloni au fost afectaţi. Autorităţile au obţinut suma de 9 milioane de lei de la guvern şi au organizat o licitaţie pentru încredinţarea lucrărilor. Contractul a fost obţinut de Întreprinderea de Drumuri şi Poduri Gorj, care a reuşit să se încadreze în termenul de execuţie anunţat anterior, în ciuda faptului că în urmă cu o lună pe râul Jiu s-a produs și o viitură care a afectat organizarea de şantier.

Podul de la Turcinești nu a mai beneficiat de reparaţii de peste 50 de ani şi acum trebuie să fie protejat, până când vor fi găsite fonduri pentru o nouă construcţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here