0
227

Constructorii lucrează la partea de finisaje a Stadionului Municipal din Târgu Jiu

 

Autorităţile locale au anunţat că în momentul de faţă constructorii noii arene din Târgu Jiu lucrează la partea de finisaje. Au avut loc discuţii între autorităţile locale şi cele centrale din Compania Naţională de Investiţii pentru alocarea de sume suplimentare pentru amenajarea exterioară a bazei sportive şi executarea branşamentelor necesare în vederea racordării la utilităţi.

Preluarea apelor pluviale reprezintă, de asemenea, o problemă specială. Potrivit viceprimarului din Târgu Jiu, Aurel Popescu, apele pluviale trebuie transportate separat către râul Jiu, pentru a nu încărca sistemul de canalizare din zonă. Discuţiile au fost purtate cu şefii Companiei Naţionale de Investiţii pentru asigurarea unei finanţări.

Potrivit lui Aurel Popescu, în luna octombrie cei doi constructori vor finaliza construcţia, urmând ca în perioada de iarnă să se treacă la întocmirea documentaţiilor privind predarea-primirea stadionului. Vor mai rămâne de executat lucrările care revin în sarcina autorităţilor locale. Este vorba de introducerea de utilităţi şi de amenajarea peisagistică. Din acest motiv, termenul privind finalizarea completă a investiţiei a fost amânat pentru anul viitor.

Viceprimarul din Târgu Jiu a mai spus că, deocamdată, nu se pune problema administrării spaţiilor din incinta Stadionului Municipal. Este vorba de o suprafaţă totală de 6.400 de metri pătraţi. Jumătate vor fi în incinta stadionului şi diferenţa în afara arenei propriu-zise. Aurel Popescu a declarat că sunt persoane interesate să preia spaţii, însă discuţiile au fost amânate, până la finalizarea investiţiei şi până când stadionul va fi predat autorităţilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here