Furtuna puternică de aseară a produs pagube în mai multe zone din județ

0
244

Autoritățile județene încearcă să facă o primă evaluare a pagubelor produse în Gorj de furtuna puternică de aseară. În acest moment, Instituția Prefectului nu are centralizate toate rapoartele operative din localitățile în care au fost înregistrate pagube ca urmare a precipitațiilor abundente și a căderilor de grindină. Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj a precizat, însă că cea mai afectată a fost zona de nord a județului.

Cele mai mari probleme au fost la Târgu-Cărbunești, acolo unde  mai multe acoperișuri ale blocurilor au fost luate de vântul puternic,  un cetățean care locuiește la etajul 4 al unui bloc trezindu-se chiar cu bucăți din acoperiș în dormitor. Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului a mai declarat că tot la Târgu-Cărbunești, au fost luate de vând acoperișurile de la o școală din apropierea orașului, dar și de la Trezoreria din Târgu-Cărbunești.

La Albeni și Prigoria, zeci de gospodării au rămas până aproape de miezul nopții fără curent electric din cauza vântului puternic, a mai declarat Corin Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Probleme au fost și la Târgu Jiu, unde populaţia a fost avertizată la începutul furtunii, prin intermediul sirenelor. Mai multe străzi din municipiu au fost inundate după ce a plouat torențial, parcarea de la Piața Centrală, dar și cea de la mall-ul din Târgu-Jiu fiind de asemenea inundate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here